Crufts 2016

Dit laat ik nog even staan omdat het zo’n mooie belevenis was.

Jim (Greyflax Jimmy Mack) en Joleyne (Iisha Christie Sense of Beauty) werden op de Winnershow 2015 in Amsterdam Beste Reu en Beste Teef en Joleyne BOB. Tevens werd ze 2de in Rasgroep 10. Wel heel bijzonder voor een hond die nog geen twee jaar oud was.

Hiermee hadden beide een Cruftskwalificatie en ik nam de beslissing om ze uit te brengen op Crufts. Dit fantastische walhalla voor hondenliefhebbers wordt ieder jaar gehouden in het NEC in Birmingham. Dit hallencomplex ligt pal naast het vliegveld.

De Deerhounds werden gekeurd op zondag 13 maart. Op donderdag 10 maart jl. vertrok ik naar Birmingham. Ik had de nachtboot geboekt van Hoek van Holland naar Harwich. De boot zou om 22.00 uur vertrekken en om 6.30 uur aankomen. Begin van de avond nog een lange strandwandeling gemaakt en op de boot mocht ik om 22.30 uur nog bij de honden. De volgende ochtend vlakbij de boot kon ik ze al uitlaten en verzorgen. Jim en Joleyne zijn hele relaxte honden en vinden alles prima, dus geen spoor van enige stress.

De reis ging naar het vliegveld in Birmingham, waar ik Geerke Eggenhuizen zou oppikken. Zij heeft de honden voorgebracht. Ik ken haar al jaren, zij heeft ook eens mee gedaan aan de Junior Handling op Crufts vroeger en is heel ervaren. Het leek haar het ultieme om op Crufts mee te doen met de Deerhounds. We zijn meteen doorgereden naar het NEC om te zien welke parkeerplaatsen het dichtst bij Hal 5 gelegen waren. Toen door naar Solihull naar ons hotel. Heel veel mensen met honden, deelnemers aan Crufts. Er was een enorm park op 10 minuten loopafstand en daar hebben de honden heel wat afgerend, alle ruimte en heel wat bekijks.

Crufts Joleyne staand

Joleyne 1ste in de Post Graduate Class

We waren zondag mooi op tijd binnen. De fokkers van Jim waren er, Nicola en Glen Bailey van de Greyflax kennel, de eigenaar van Kilbourne Nico, de vader van Jim, en vele andere bekenden. Dat maakt zo’n show ook altijd leuk, onder andere de contacten.

De keurmeester was Mrs J.M. Duddell. Er waren 107 Deerhounds ingeschreven. De klasse indeling is erg ingewikkeld. Ik had Jim ingeschreven in de Open Class en Joleyne in de Post Graduate Class. In Jim’s klasse zaten 10 deerhounds waaronder de nodige oudere honden en hij was erbij vergeleken echt nog een jonge hond. Hij werd niet geplaatst.

In Joleyne’s klasse waren 13 teven ingeschreven. Ze liep weer prachtig en werd als 1ste geplaatst. Een bijzonder moment vond ik dat. Ze moest later opnieuw de ring in omdat de beste teef uitgekozen moest worden en de reserve. We hebben heel wat uurtjes prachtige honden gezien en het is de enige show waar je zoveel Deerhounds kunt bewonderen.

Wat een mooie dag was het en wat hebben we genoten. Crufts is zo de moeite waard, de sfeer, de mensen, de vele stands met toch weer verrassende dingen!

Op maandagavond hebben we heerlijk gegeten in Harwich en we hadden veel bekijks met de Deerhounds, die mee naar binnen mochten. We namen de nachtboot en waren dinsdagochtend om 8.00 uur in Hoek van Holland. Een lange strandwandeling gemaakt en naar huis.

We kijken terug op bijzondere dagen, heerlijke wandelingen met de honden en we hebben mooie stadjes en bezienswaardigheden bezocht (Stratford-upon-Avon, Warwick Castle en Cambridge), en een voorspoedige reis.