2023 NATIONAL SPECIALTY

Foto 1

Door op de foto te klikken kan de locatie bekeken worden op Google Maps.

De Specialty wordt gehouden van 7 t/m 14 mei 2023. Het wordt ongetwijfeld weer een hele happening, veel activiteiten. Weet nog niet of ik dit jaar kan gaan.

De specialty wordt gehouden bij het Oglebay Resort in Wheeling, West Virginia.

Keurmeester is Mr Jay Phinizy.

2022 NATIONAL SPECIALTY

The Midwest Scottish Deerhound Club will host the 2022 SDCA National Specialty to be held at the Bavarian Inn, Frankenmuth, MI, June 1-4, 2022.

Ik heb geboekt van 29 mei tot en met 6 juni, ik ga vliegen naar Toronto en van daaruit naar een fokker in Amerika. We rijden naar Frankenmuth en de 5de rijd ik naar Canada met fantastisch gezelschap. Eta en Esta zijn geregeld. Heerlijk om hier weer te sfeer te proeven en de mensen te ontmoeten waarmee ik twee jaar via messenger contact heb onderhouden. Heel benieuwd naar de Deerhounds die er komen.

Scottish Deerhound Club America Specialty 2021

Will be held from the 1st till the 5th of Juni in Richmond, Washington. Té vroeg in de tijd om erheen te gaan, wie weet volgend jaar.

Scottish Deerhound Club America Specialty 2020

In verband met Corona is de Specialty niet doorgegaan.

Scottish Deerhound Club America Specialty 2019

De specialty wordt gehouden van 14 t/m 19 mei bij Basin Harbor Club, Vergennes, Vermont. Moet er heel mooi zijn en ook weer leuk de mensen te ontmoeten waarmee ik vorig jaar kennis heb gemaakt. Ik heb geboekt en het is fantastisch om de Specialty weer mee te maken!

Scottish Deerhound Club America Specialty 2018

Van dinsdag 15 mei t/m zaterdag 19 mei was de Deerhound National Specialty USA. Deze werd georganiseerd door de Scottish Deerhound Club of America en werd gehouden op Sawmill Creek Resort in Sandusky, Ohio. Ik was er samen met Lammert Stoker, die samen met Koert Hesseling meer dan 30 jaar deerhounds heeft gefokt (onder kennelnaam Of Dirty Mind) en zij zijn ook regelmatig in Amerika geweest. Hij kent er veel mensen en heeft me aan ze voorgesteld, ook kende ik de nodige mensen al via Facebook. Op donderdagmiddag waren we op tijd om de sweepstakes te zien. De jonge honden verdeeld in 4 klasses, maar tot en met 18 maanden, de veteranen sweepstakes van de veteranen in 3 klasses, van 7 jaar tot en met 9 jaar en ouder. Met de sweepstakes is prijzengeld gemoeid.

Vrijdag Obedience (indrukwekkend wat de deerhounds presteren, uitstekend luisterend naar de baas, het kàn dus heel goed als je traint met je hond), de reguliere klasses en zaterdag de kampioenenparade ingeluid met de doedelzak en passend gekleed in traditionele Schotse kleding en 54 deerhounds en erna de Beste van het Ras. Er waren veel meer onderdelen, zoals: gefokt door de eigenaar, in Amerika gefokte honden, dekreuen, drie-generaties, deerhound met het beste hoofd, etc..

Op donderdag en vrijdag zag ik veel honden met een korte en donkere vacht en vond ik het moeilijk om daar nu voor mijzelf de goede hond uit te kiezen, maar zaterdag weer veel Europese types, bone en vacht. De weersvoorspellingen waren slecht voor de zaterdag, maar op een buitje na was het prachtig weer, we troffen het enorm.

BOB Ch Dhu Mohr Gentom Virgil T at Staghill, eigenaar: Kathy Lagatta & Frances Smith

Beste koppel, eigenaar: Barbara Heidenreich

Een mooi plaatje