15 augustus 2021

Jimmy is alweer 8 jaar geworden op 4 april,  hij is in een hele goede conditie. Hij weegt 48 kilo. Hij gaat twee keer per dag naar het bos voor een lange wandeling en als hij het de moeite waard vindt trekt hij een sprintje. Hij is vooral gericht op mensen en begroet iedereen die hij tegenkomt, of het nu een hondenliefhebber is of een jogger, hem maakt het niets uit. Hij is een hele lieve en blije jongen en we genieten dagelijks van hem.

26-08-2020, Jimmy staart over het water.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18-04-2020: Jimmy Mack staat links op de foto, Joleyne rechts.

 

 

5 september 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 februari 2018 – Ik ben benaderd door Justine Tjallinks, zij is een professioneel en award winnende fotografe. Zondag a.s. wordt een fotoshoot gedaan en de deerhounds zijn erbij nodig. Op naar Amsterdam dus zondag. Was een leuke ervaring.

30 januari 2018 – Jimmy Mack heeft een harttest gehad in Eersel bij de Dierenkliniek voor Gezelschapsdieren. De uitslag was normaal, een prima hart. 

Twee dekkingen het afgelopen jaar zijn niet gelukt omdat de teven zich niet hebben willen laten dekken. Heel jammer, maar niets aan te doen. Er wordt dan KI gedaan, maar het is dan toch te laat geweest.

8 november 2016 – Bij Kennel Irater in Tsjechië zijn 6 mooie pups geboren, vier reuen en 2 teven. Mooie gewichten en gezond.

11 oktober 2016: Daisy Carrie Irater is drachtig. Ze was maandag 9 oktober jl. 5 weken. Over ongeveer 4 weken dus bericht over de bevalling en moeder en pups.
irater-aankondiging-nest

 

 

 

 

 

 

 

 

5 september 2016 heeft Jimmy Mack gedekt. De teef is Daisy Carrie Irater, eig. Eva Vobornikova & Hana Pastikova. Het was een ongelooflijk vlotte dekking met een goede koppeling. Nu hopen op een nestje!

Jimmy Mack weegt nu (19 juli 2016) 48 kg. Foto gemaakt voor een mooi naslagwerkboek wat in Engeland gemaakt wordt.

10 december 2015

Jimmy weegt 49,5 kg. Hij is mooi uitgegroeid en gezond. Hij geniet van de boswandelingen, van de mensen en honden die hij tegenkomt. Als iemand kucht aan de andere kant van het bos hoort hij het en moet hij beslist kijken.

13 september 2014

Jimmy heb ik weer gewogen vorige week en hij is nu 46.3 kg. Hij ziet er mooi en goed uit.

13 april 2014

Jimmy is van de week gewogen en hij weegt nu 46.7 kg. Zijn eetlust is enorm. Hij eet, wil naar buiten en loopt om, om via een andere deur weer naar binnen te komen, die hij zelf open maakt, om te zien of daar nog een restant staat van een andere hond. Deur op slot dus! Jim is een heerlijke hond. Hij is enthousiast, een levensgenieter en wil altijd bij je zijn. Enorm knuffeldier is het. Hij is uitstekend met andere honden, enorm rennen en spelen met ze.

30 oktober 2013

Foto hiernaast gemaakt met mijn IPhone, maar het geeft wel weer hoe mooi deze jongen is. Hij is vrolijk en vrij en vindt alles leuk. Hij heeft een hele goede eetlust. Levensgenieter is hij!

8 februari 2014

Jimmy en ik zitten sinds december op de ringtraining van ShowDogCentre in Zwolle. Iedere woensdagmiddag gaan we trainen. Jimmy heeft het na een half uur wel bekeken, maar hij wil heel goed lopen. Hij vindt het wel heel belangrijk om beloond te worden!

6 oktober 2013

Jimmy is net gewogen, hij weegt 37 kg met zijn 6 maanden. Hij is zo vrolijk en open en is dol op kinderen, mensen en andere honden. Hij kan enorm de lucht inspringen als hij iemand tegen komt, dat moet hij nog afleren.

4 augustus 2013

Jimmy is vandaag 4 maanden oud. Hij weegt 24,5 kg. Hij eet drie keer per dag Royal Canin Puppy Active met smaak! Hij voelt lekker aan. Hij is een blije jongen die graag speelt met de andere honden (en dan niet luistert!) en dol op de kleinkinderen.

27 juli 2013

We proberen iedere dag een activiteit te doen. In ieder geval dagelijks even naar het bos. Fluiten, komen, gaat uitstekend, blij komt hij naar me toe gehold. Met veel afleiding in de buurt is het moeilijk. Ook moet hij dan even aan het lijntje lopen in draf en leer ik het staan aan en gebit laten zien. Soms heeft hij er niet zoveel zin in, maar vaak gaat het echt heel goed.

Hij houdt erg van op stenen kauwen en aan beton vreten, dus zijn melkgebit onder was verdwenen, maar nu staan boven en onder prachtige tanden en mooi scharend. Heb op aanraden van een vriendin Anti Bite gekocht van Grand National, letterlijk en figuurlijk een paardenmiddel. Heb dit op de plekken gespoten waar hij zijn tanden in wil zetten, maar dat doet hij nu niet meer. Goed middel dus. Zit een soort pepperspray in. Het helpt ook otegen het plassen van honden op plekken waar je het niet wilt hebben.

26 juli 2013

Jimmy is nu ruim een maand bij ons. Wat een heerlijke pup is hij. Blij, vrolijk, loopt opgewekt naar mensen toe en speelt met alle honden. Hij is nergens bang voor en wat zo fijn is: hij loopt zo mooi en stabiel en nu zie ik hoe een deerhound zich moet bewegen. A happy guy he is! Ik zet foto’s bij van de afgelopen maand en de rest op de galery.

Greyflax Jimmy Mack (Kilbourne Nico x Ch. Greyflax Crystal) is geboren op 4 april 2013 bij Nicola en Glen Bailey in Engeland. Het nest bestond uit 7 pups, vier reuen en drie teven. Wij hadden nestkeuze bij de reuen en Jimmy is uitgezocht voor ons. De terugreis verliep heel goed, hij heeft de meeste tijd geslapen. Hij is een heel blij en open pupje en nergens van onder de indruk. Heerlijk!

v.d. Flevomare - Deerhounds