Wat voor mij de Deerhound zo bijzonder maakt, is zijn intense blik. Bij oogcontact word je erdoor geraakt. Ze zijn groot, maar in huis een gemakkelijke en rustige hond. Geef hem een fijne plek, het liefst een stoel of bank, en hij ligt heerlijk uit te rusten. Een Deerhound is niet waaks, blaffen hoor ik als er druk gespeeld wordt maar verder nooit. De Deerhound is gefokt om zelfstandig te jagen en de meeste zullen dit ook doen als ze de kans krijgen, maar zodra de prooi uit zicht is komt de Deerhound direct terug. Hij heeft een enorme “will to please” en is daardoor een volgzame hond.

Een gehoorzaamheidscursus in de zin van op commando afliggen en dergelijke, is niet aan hem besteed maar met een beetje opvoeding kunt u uw Deerhound aanleren wat de regels zijn.

Een puppycursus is altijd leuk om met de pup te volgen. Hij kan gerust los gelaten worden tijdens een wandeling. Deerhounds zijn geen vechtersbazen, zelfs overdreven dominant gedrag is al a-typisch omdat ze groot genoeg zijn en zich dus niet hoeven waar te maken. Wel moet een jonge reu goed begeleid worden en weten waar zijn grenzen liggen. Ze zijn gezeglijk, intelligent, waardig, aanhankelijk en zacht . Ze zijn dol op mensen en kinderen. Deerhounds zijn gezinsleden pur sang en als je eenmaal een Deerhound gehad hebt, wil je niet anders meer. Honden om met heel je hart van te houden en het is wederzijds.

Jimmy Mack en Geerke