5 september 2019 – We laten Lynn dekken de eerstvolgende loopsheid. Ze had haar laatste loopsheid 4 maart jl. dus tussen nu en begin december zal ze weer loops worden. Maar weer fingers crossed dat er een dracht komt.

Charismatic pup

Helaas is alles mis gegaan met de keizersnee. Bleek dat Joleyne niet goed op de Methadon reageerde en helemaal in paniek raakte. Nog een tweede middel erbij en het duurde allemaal lang voordat de pup eruit was. Kon niet meer op adem komen. Was een mooi teefje van 520 gram. Zo verdrietig. Ze ligt begraven in onze tuin. Gelukkig is Joleyne inmiddels weer helemaal hersteld en rent en eet weer zoals altijd. Dat is iets om weer heel blij om te zijn.

Joleyne is gedekt op 12 juni 2019. De reu is Cotherstone Cold Steel van Ali Morton en Johnny Morgan. Hij is een mooie, goed gebouwde reu met een prachtig karakter. De stamboom van Cold Steel!

Deze link gaat naar de combinatie van Cotherstone Cold Steel x Joleyne en zo zou de stamboom zijn van de toekomstige pup. Het inteeltcoëfficiënt berekend over 7 generaties is 1,12%, dat is heel goed en ik ben er blij mee. Er is een echo gemaakt en er blijkt 1 pup te zijn.

Röntgenfoto van Joleyne is gemaakt op dinsdag 6 augustus en het pupje is duidelijk te zien onderin de buik.

Joleyne 8 weken drachtig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofd van Sprout

Cotherstone Cold Steel (Sprout)

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————————-

Als u naar beneden scrollt, vindt u de filmpjes van het Amazing nest en kunt u zien hoe wij met onze pups en honden omgaan, hoe ze opgroeien en gesocialiseerd worden.

Mocht u interesse hebben in een pup dan kunt u altijd contact met mij opnemen (M: 06-30489391).

 

 

Beloved nest –  geboren 27 september 2017

 

 

 

 

 

 

Week 1

Op 27 september is Joleyne bevallen van 14 pups. Het was een hele mooie en natuurlijke bevalling. Er zijn 5 reuen en 9 teven geboren en ze hebben prachtige gewichten. Negen pups zijn rond de pond en de overige 5 variërend van 430 tot 480 gram. Nu is het tijd om Joleyne te verwennen.

 

Zowel Joleyne als Quinlan hebben een hartscreening ondergaan en voor beide is de uitslag Normaal.

Zowel Joleyne als Quinlan zijn getest op Factor VII Deficiency en beide zijn vrij.

 

 

 

OD2 QUINLAN

Hoofd

 

Ch Beardswood Quinlan

(Ch Beardswood Marmion x Rosslyn Pippa of Beardswood),

geboren 28-02-2011

Pedigree

 

 

Drachtecho gemaakt op 19 augustus 2017

 

Joleyne 6 weken drachtig – 11 september 2017

 

 

 

 

 

 

 

Amazing nest Greyflax Jimmy Mack x Joleyne 

Een update over het wel en wee van het nest staat onder deze filmpjes. Met de aspirant eigenaren van de pups heb ik na de geboorte van de pups een groepsapp aangemaakt en bijna dagelijks wordt een berichtje en fotootje of filmpje gestuurd. Zo is iedereen op de hoogte van de ontwikkeling van het nest en van Joleyne.

Zowel Jim als Joleyne zijn vrij van Factor VII deficiency, dus ook de pups zijn vrij van deze stollingsziekte.

 

Laatste filmpje week 12 – 24 november t/m zaterdag 3 december 2016

 

Filmpje week 11: 17 november t/m 23 november 2016

Filmpje week 10: 10 november t/m 16 november 2016

Filmpje week 9: 3 november t/m 9 november 2016

Filmpje week 8: 27 oktober t/m 2 november 2016

 

Filmpje 7: 20 t/m 26 oktober 2016

 

Filmpje 6: 13 t/m 19 oktober 2016

 

Filmpje 5: 5 t/m 12 oktober 2016

 

Filmpje 4: 29 september t/m 5 oktober 2016

 

Filmpje 3: 21 t/m 28 september 2016

 

Filmpje 2: 15 t/m 20 september

 

Filmpje 1: 7 t/m 14 september

24 december 2016

15725213_1302081329862457_2008041242_o

Rowan (George) is op 23 december aangekomen in Noorwegen. Hij heeft tijdens de reis lekker geslapen en was heel relaxt. Hij voelde zich meteen thuis. Wat wil je ook met zo’n verrukkelijk bed! Er zijn nog twee honden in het gezin, dus fijn gezelschahp. Hij is helemaal op zijn plaats.

Nice (Angelina) is naar Duitsland gegaan. Ze zijn heel gelukkig met hun lieve pup. Er zijn meer honden in het gezin, dus heel gezellig voor Nice.

 

 

3 december 2016

Vanochtend zijn Leonardo en Grace opgehaald. Zij krijgen hele fijne eigenaren. Nu nog drie pups bij ons, George, hij gaat naar Noorwegen, Angelina, zij gaat naar Duitsland, en Lynn. Zij blijft bij ons.

30 november 2016

Vandaag zijn twee pups, Nicole en Matt, naar hun nieuwe eigenaren gegaan. Ik dacht dat het een heel emotioneel moment zou worden, maar het was helemaal goed. Leuke mensen voor de pups die er enorm naar uit hebben gekeken. De eerste goede berichten zijn al binnen.

28 november 2016

De pups hebben vandaag hun 12-weken enting gehad en vier pups zijn ook rabiës geënt. De pups die 30 november a.s. weggaan worden voor de laatste keer ontwormd.

15 november 2016

De pups zijn ontwormd, op een dag na 10 weken oud. Ze worden opnieuw ontwormd voordat ze weggaan (nog even niet aan denken).

img_3561

11 november 2016

We hebben mooie dagen achter de rug met Kristin, Kirsten en Liv uit Noorwegen (Amazing George gaat naar Noorwegen). Op donderdag de 10de kwamen nog vier belangstellende fokkers. Alle honden zijn op tafel gezet en uitgebreid bekeken. Het was fijn om te horen dat zij het ook een heel mooi nest vonden. Met twee teven en een reu zal in Nederland (van tijd tot tijd) geshowd worden en met George in Noorwegen. We hebben het heel gezellig gehad en wat is die tijd weer omgevlogen.

8 november 2016

Vandaag ben ik met de pups naar Dierenkliniek Emmeloord geweest. De pups verdeeld over twee benches en de DoggyRide mee. Eerst met 4 pups naar binnen. Ze zijn allemaal getest op levershunt en de uitslagen waren mooi laag. Gisteravond hebben ze hun laatste maaltijd om 22.00 uur gehad. Ook hebben ze de 9-weken enting gehad. De pups ondergingen het echt, hebben zich heel goed gehouden en het bloed afnemen ging daardoor heel vlot gelukkig. Thuisgekomen hebben ze heerlijk gegeten en ze zijn nu in diepe rust.

31 oktober 2016

Gisteren is Geerke Eggenhuizen geweest en zij heeft schitterende foto’s gemaakt van de pups. Hiervan zal ik een aantal plaatsen.

27 oktober 2016

De pups groeien en zijn heel ondernemend en vrij. Ze lopen al om het huis heen en kunnen enorm rennen. Ze eten vier keer per dag nu en krijgen vlees maar ook een maaltijd brokken. Ze zien er mooi stevig en sterk uit. Vandaag waren er mensen aan het werk in de tuin, motorzaag en hakselaar, veel lawaai, maar ze vonden het de normaalste zaak van de wereld.

21 oktober 2016

Gisteren zijn de pups geënt. Geen kik gaven ze, de kanjers.

reutjesnoetjemetzand

 

 

 

 

 

 

 

 

18 oktober 2016

Joleyne is een geweldige moeder. Ze is graag bij haar pups en regelmatig mogen ze nog bij haar drinken. Ze weten precies wanneer het wel/niet is toegestaan. De pups rennen en spelen buiten dat het een lieve lust is. Het filmpje dat over week 6 gaat wordt heel leuk! De pups zijn vanmiddag gechipt. De reuen en teven even gemerkt van tevoren en de namen erbij uitgezocht. Ze lieten geen van allen merken dat ze er ook maar iets van voelden, ze zaten als sfinxen op mijn arm. Ook de swab, om via het wangslijmvlies DNA af te nemen, deden ze niks op. Heel bijzonder en de mevrouw die chipte vond dat ook. Na afloop kregen ze een bakje vlees met een ontwormingspilletje erin van Milbemax. Ook Joleyne is weer ontwormd. De pups ontwikkelen zich goed. Ze krijgen vlees en brokken, vlees gaat veel beter en veel minder ontlasting! Donderdagmiddag 20 oktober krijgen ze hun eerste enting.

12 oktober 2016

Filmpje op youtube van de pups, gewoon even lief.

11 oktober 2016

De pups groeien als kool. Morgen zijn ze alweer 5 weken oud. Ze krijgen vlees en brokjes maar het vlees is favoriet. Ze hollen door het huis, spelen en slapen veel. Het is nog te koud om ze buiten te doen, dat is wel jammer.

img_3098

 

 

 

 

 

 

 

 

6  oktober 2016

De pups zijn vanochtend verhuisd naar de bijkeuken. De deur is open en er staat een hekje voor met een verhoging en daarop een deurtje erin. Joleyne kan bij haar pups en ik heb ook een heerlijke stoel voor haar neer gezet. De pups hebben veel meer ruimte en kunnen hun behoefte op de kranten doen. Ze zijn nog te klein om ze buiten te laten, dat komt later. Joleyne zoogt ze ‘s ochtends voordat we gaan wandelen en de pups krijgen daarna vlees, pupmix, wat ze verrukkelijk vinden. Rond 12.30 uur geweekte brokjes. Rond 19.00 uur krijgen ze weer vlees en ‘s avonds geweekte brok. Vlees is natuurlijk het lekkerst. Als ze wakker zijn en geplast hebben kunnen ze overal lopen waar ze willen en kunnen zich goed ontwikkelen.

img_3068

4 oktober 2016

De pups zijn vandaag ontwormd, dit is de tweede keer. Heb het nogmaals met Drontal Pup gedaan, dat is vloeibaar, maar de volgende keer worden het pilletjes van Milbemax, omdat ze dan voldoende gewicht daarvoor hebben.

 

1 oktober 2016

De pups doen het goed. Ze gaan de werpkist ook uit en scharrelen dan rond en spelen met elkaar. Ik zit op de grond en ze komen goed naar me toe en dan kan ik ze lekker knuffelen. Heerlijke pupjes! Ze zijn nu 3 1/2 week oud. Ze krijgen ‘s ochtends geitenmelk met wat rijstebloem en granulaat, ‘s middags kleine rundergehakt balletjes en ‘s avonds geitenmelk. Geitenmelk benadert de moedermelk dus de minste kans op intolerantie. Joleyne krijgt vier keer eten, ze heeft twee vleesmaaltijden en dat is samen bijna 1 kg, en twee keer puppybrokken. Ze heeft dat echt nodig, eet met smaak en blijft er zo mooi uitzien.

28 september 2016

Inmiddels zijn de pups drie weken oud en het filmpje is er vanochtend opgezet. De nagels van de pups zijn goed geknipt, desalniettemin heeft Joleyne een buik met krassen en enkele bloeduitstortingen. Na iedere zoogtijd smeer ik het in met Aloë Vera zalf. Gelukkig beginnen we nu met bijvoeren. Vanmiddag voor het eerst puppymelk met granulaat van Happy Dog en dat vonden ze heerlijk. Ook deze week beginnen we met een balletje vlees.

23 september 2016

Joleyne en de pups zijn vanochtend ontwormd. De pups doen het goed.

20 september 2016

Morgen zijn de pups twee weken oud. Sommige hebben de oogjes nu open. Ze tijgeren in de bak, lopen en vallen om. Als Joleyne in de werpkist komt, komen de pups allemaal in de benen. Het is zo’n mooi gezicht! Wat ontwikkelen ze zich enorm snel.

16 september 2016

De darmkrampjes-periode ligt nu helemaal achter ons. De pups zijn rustig en tevreden. Joleyne doet het ook erg goed en is de relaxtheid zelve. Ze is nog steeds aldoor bij de pups. Als ze toch echt naar buiten moet, staat ze heel snel weer bij de deur om naar haar kroost te gaan.

14 september 2016

img_2829

Met Joleyne gaat het heel goed, ze voelt zich lekker. Brokken wil ze nog steeds niet eten. Ze ruikt ook eerst aan wat ze krijgt voorgeschoteld en begint met lichte tegenzin te eten, maar eet het vervolgens toch op. Ze krijgt eens in de drie à vier uur eten 24/7 en ze ziet er heel goed uit. Ik wil niet dat ze er ribberig uit gaat zien.

 

De pups doen het heel goed. Ze zijn tussen de 80 en 120 gram gegroeid sinds gisteren.

13 september 2016

img_2814

 

De pups doen het geweldig en zijn de afgelopen twee dagen met sprongen gegroeid. Joleyne voelt zich ook weer lekker, ze heeft vanochtend een sprint getrokken en sprong zo hoog dat ze boven me uit kwam. Wat een blijheid.

Kortom: het grote genieten kan nu beginnen.

Geboortegewicht van deze pup was 486 gram. Wat gaat het hard!

 

 

 

11 september 2016

Het is nu heel rustig. Joleyne maakt het goed en slaapt veel. De pups drinken allemaal goed en groeien ook goed. Joleyne had niet veel eetlust vanwege verhoging maar met warme poffertjes met paté, rundergehakt met beschuit en ei en gekookte kipfilet iedere drie uur kwam ze goed door de afgelopen dagen. Ze kijkt nu uit naar haar verwendieet maar straks zal ze weer haar eigen voeding moeten hebben.

De pups hebben allemaal een bestemming, hele leuke en betrokken mensen allemaal en bekend met de windhond/deerhound. Een reu gaat naar Noorwegen en een teef naar Duitsland en de overige pups blijven in Nederland.

9 september 2016

img_2772

img_2771

 

 

 

 

 

 

 

8 september 2016: Het eerste v.d. Flevomare nest is het Amazing nest! Gisteren zijn de pups van Jim en Joleyne geboren. Het waren er 13, allemaal goed op gewicht. Helaas hebben vijf pups de bevalling niet overleefd, zonde, ze waren tussen de 470-515 gram. De bevalling duurde heel erg lang en Joleyne heeft het zwaar gehad. We hebben 8 fantastische pups die het heel goed doen, 4 reuen en 4 teven. Met Joleyne gaat het prima. Ze is een fantastische moeder en heel zorgzaam voor haar pups. Haar maag heeft weer alle ruimte dus ze geniet van heerlijke maaltijden, ze wordt natuurlijk verwend. Heel blij met de pups!!!

img_2768

4 september 2016: Joleyne is nu ruim 8 weken drachtig. De pups zijn sterk, je voelt hoe krachtig de bewegingen zijn. Joleyne wil niet meer weg van huis, haar leventje is momenteel even naar buiten, dan binnen lekker slapen. Eten is ze kritisch op, snuffelen,  mm… ga ik het opeten of niet. Vanochtend wat geraspte kaas over haar maaltijd gedaan en dat hielp. Haar temperatuur is constant, dus alles heel rustig hier.

30 augustus 2016: Joleyne is nu 7 1/2 week drachtig. Je voelt de pups nu trappelen en als je goed kijkt, kun je die schopjes ook waarnemen. De werpkist staat klaar en alles is in huis. Vanaf vandaag wordt ze ‘s ochtends op dezelfde tijd getemperatuurd. Als de temperatuur zakt, is de bevalling nabij.

26 augustus 2016: Joleyne is nu 7 weken en ze is weer wat gegroeid. Ik laat haar nu apart uit van de andere honden en we lopen een kleinere wandeling door het bos. Ze eet drie keer per dag met smaak en verder slaapt ze veel.

19 augustus 2016: Joleyne is nu 6 weken en haar dracht is duidelijk te zien.

200816 Joleyne 6 weken drachtig

Joleyne heeft een echo gehad op 4 augustus en ze is drachtig! Heel spannend, over vier weken de bevalling.

Via deze link is de ontwikkeling te zien van bevruchting tot pup.

Wij hebben wat betreft het fokken al 25 jaar ervaring met onze Drentsche Patrijshonden.

De deerhound pups zullen in een huiselijke omgeving opgroeien maar daarbij hebben ze alle ruimte om zich lichamelijk goed te ontwikkelen in onze omheinde tuin van een halve hectare. Ze worden goed gesocialiseerd, gaan mee in de auto en komen onder andere in contact met kinderen en grote en kleine honden.

De pups worden vanaf twee weken ontwormd en voordat ze naar de nieuwe eigenaren gaan de laatste keer met Panacur, een ontwormingsmiddel dat ook de parasieten in de darmen, waaronder Giardia, aanpakt.

Op de leeftijd van ongeveer 6 weken worden de pups getest op levershunt (Een levershunt (bloedvat) loopt of door de lever of om de lever heen. Beide typen omleiding veroorzaken hetzelfde probleem, het bloed dat door de shunt loopt, zou afgegeven moeten worden in de lever, maar het passeert de lever nu zonder gezuiverd te worden. Dit geeft een verhoogde ammoniakwaarde in het bloed en kan zodoende worden opgespoord).

De pups zullen opgroeien met vleesvoeding. Ze zullen ook gewend zijn aan brokken, af en toe zullen ze een dag Hill’s Science Plan brokjes krijgen. Zelf heb ik mijn Deerhounds het eerste jaar alleen pupmix (vlees) gegeven met IJslands zeewier en groenlipmosselextract. Ze zijn er prachtig op uitgegroeid.

foto4

Joleyne als pup

Wanneer de pups naar de nieuwe eigenaren gaan, wordt een ontwormingsschema en voedingsschema meegegeven, zo ook onder andere een doek met nestgeur. Ook is de datum (in overleg geprikt), voor de eerste terugkomdag bekend.

Als de pups ongeveer een half jaar zijn, houden we een eerste terugkomdag. Het is leuk om elkaar met de honden weer te ontmoeten en te zien hoe ze zich ontwikkeld hebben.

De combinatie die wij willen doen is Greyflax Jimmy Mack x Iisha Christie Sense of Beauty. Het is een goede combinatie, het is belangrijk dat er geen tot zo weinig mogelijk verwantschap is tussen honden en dat is het geval. Beide zijn in een blakende gezondheid en hebben mooie karakters.

Als u interesse hebt in het ras of in een puppy, dan bent u van harte welkom om kennis te komen maken met ons en onze deerhounds. U kunt altijd contact met ons opnemen (M: 06-30489391).

[/vc_column][/vc_row]